LEZEN online-EDITIE vakblad Asbestmagazine

Lees hier de online-editie van vakblad Asbestmagazine

Zoeken

U kunt ons ook volgen via:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Verhuurders: Geen inventarisatieplicht wel meldplicht asbest

Verhuurders: Geen inventarisatieplicht wel meldplicht asbest

Meldplicht asbest voor verhuurders


Verhuurders moeten bewoners voortaan informeren over asbest in hun woning, ook als er geen sprake is van een onveilige situatie. De Tweede Kamer nam onlnags met overgrote meerderheid een CDA-motie daarover aan.


Geen inventarisatieplicht
De meldplicht geldt voor woningen waarvan bekend is dat er asbest in zit. Bewoners die in hun huis willen klussen of verbouwen zijn dan voorbereid op aanraking met asbest. Het gaat dus niet om een inventarisatieplicht voor alle woningen. ‘Die geldt wel voor scholen en ziekenhuizen. Een inventarisatieplicht voor alle gebouwen vinden wij op dit moment te ver gaan', aldus CDA Kamerlid Van der Werf. Een motie van de SP daarover haalde het niet.


De indieners van de motie hebben staatssecretaris Atsma gevraagd met de brancheverenigingen van verhuurders te overleggen over een protocol voor de meldplicht. Aedes houdt haar leden hiervan op de hoogte.


Aanpak illegale asbestverwijdering
De Kamer nam ook een motie (van CDA en VVD) aan om gecertificeerde asbestverwijdering aantrekkelijker te maken voor particulieren. Zo wordt illegale verwijdering tegen gegaan. Tot slot stemde de Kamer er op verzoek van VVD en CDA mee in om de pakkans en de straf bij illegale asbestverwijdering te verhogen.


donderdag 5 mei 2011  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

Bevestigingscode